Gevulde tomaten
Was de tomaten en snijd er een kapje af. Hol de tomaten met een theelepel uit en bewaar het vruchtvlees en de kapjes. Strooi er zout en peper in. Laat de tomaten omgekeerd op een bord uitlekken. Vermeng de eieren met kaas, zout en peper en iets aroma en roer er peterselie doorheen. Vul de tomaten met dit mengsel. Zet ze in een boter bestreken ovenschaal en plaats de kapjes er weer op. Zeef het vruchtvlees en brengt op smaak met zout en peper. Giet het om de tomaten heen. Leg hier en daar een klontje boter.
Zet de ovenschotel ongeveer 20 minuten in een voorverarmde oven op 200 graden tot het eimengsel is gestold en de tomaat gaar is!
Ingrediënten:
- 4 tomaten
- 2 eieren losgeklopt
- 150 gram geraspte oude kaas
- peper en zout
- aroma, 1 eetl fijngehakte peterselie, boter